Wie is Antje

Antje is een echte verzamelaar.
Kantjes, bandjes, knoopjes, kraaltjes, wolbolletjes, stofjes, verfjes, doosjes, potjes, pannetjes, stoeltjes, tafeltjes, kastjes. Ze kan het niet laten liggen.
Rommelmarkten en de kringloop zijn de plaatsen waar je Antje kunt tegenkomen.             Ze duikt gerust in een stapel dozen vol huisraad om even later weer boven te komen met een kleine schat in de vorm van een lieflijk theekopje met roze roosjes dat een tweede leven krijgt als speldenkussentje. Ze verzamelt het niet alleen voor de sier.
Op haar eigen creatieve wijze tovert ze haar vondsten om en blaast ze een nieuw leven in. Vaak op een manier die je niet zo snel zou verwachten. Het voetstuk van een oud ledikant krijgt een likje witte verf en schroeft ze aan de muur. Ineens is het een verzamelrek voor naaispulletjes. Van het hoofdstuk maakt ze een “Kantenbed” voor haar verzameling oud kant. Niet langer hangt er wasgoed aan vintage droogrekjes, maar bungelen er de “Hartendames” aan. Met een fijn penseeltje schildert ze en er verschijnen dames die nog uit de pruikentijd stammen op houten harten. Allen dames van stand met een eigen karakter en uitstraling, maar altijd met een warm hart…………

This entry was posted in Holland creatief. Bookmark the permalink.